Tien Torenplan

Tien Torenplan

Ruimte voor de Vecht en Vechtdal Marketing lanceren tien bijzondere plekken langs de Overijsselse Vecht, waar je leuke activiteiten kunt doen maar waar je ook in alle rust kunt genieten van het diverse landschap. Elke plek vertelt zijn eigen verhaal en biedt een bijzondere beleving. De plekken zijn: Grensmeander, Vechtpark Hardenberg, Rheezermaten & Distelbelt, Junne & Junner Koeland, Waterfront Ommen, Stuw Vilsteren, De Stokte, Waterfront Dalfsen, Noaberschap Vechterweerd en Poort van Zwolle.

Tien beleefplekken vanuit Tien Torenplan

De drie uitgangspunten van het project zijn: maak de Vecht manifest, organiseer de bezoekersstromen en heb aandacht voor ruimtelijke kwaliteit. Uiteindelijk is een tiental ‘topplekken’ ontwikkeld om de identiteit van het Vechtdal te beleven. Op www.vechtdaloverijssel.nl/10-bijzondere-plekken staan ze beschreven. Ontdek het uitkijkplatform Horizont bij de Grensmeander met uitzicht op het Kunstwegen kunstwerk Wortlos of het Vechtpark, een waar outdoor walhalla. Ommen en Dalfsen worden nog aantrekkelijker door hun nieuw ontwikkelde waterfront en voor een unieke waterbeleving moet men zijn bij de nieuwe sluizen van Junne en Mariënberg of bij noaberschap Vechterweerd waar waterschap, boeren en burgers vertellen over de uniciteit van de plek.

Inspiratie en uitingen

Dit najaar en volgend voorjaar worden de plekken inclusief beleeftips online in de spotlights gezet door middel van aansprekende filmpjes. Ook is er een beleefkaart gemaakt; de 2e druk is binnenkort bij de Anjerpunten verkrijgbaar. Afgelopen maand is het landelijk fietsmagazine Fietsactief uitgekomen. Hier zit een prachtige bewaarspecial Salland-Vechtdal bij, waarin een deel van de Vechtdalroute is uitgelicht met een beschrijving van een aantal beleefplekken. Dit bewaarexemplaar biedt inspiratie voor de lange termijn en is bezorgd bij betrokken ondernemers en tourist info’s in beide regio’s en gratis verkrijgbaar voor iedere fiets- en regioliefhebber.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief