Adviseurs van de Toekomst

Adviseurs van de Toekomst

De toekomst is in goede handen

Hoe ziet de toekomst eruit? Dat is een vraag die veel organisaties bezighoudt. Iedereen wil zich kunnen aanpassen aan een veranderende wereld. Wie kan daar nou beter bij helpen dan jongeren zelf? Zij zijn degenen die de toekomst gaan vormgeven. Daarom heeft Ruimte voor de Vecht het project ‘Adviseurs van de Toekomst’ opgezet, waarbij jongeren hun ideeën en adviezen kunnen delen met echte opdrachtgevers.
Ongeacht dat jongeren meedoen, is Adviseur van de Toekomst zijn geen kinderspel. Het is een serieuze uitdaging, waarbij jongeren een echte vraag krijgen voorgelegd, die relevant is voor de toekomst. In de afgelopen jaren hebben meer dan 150 klassen zich over zo’n vraag gebogen.

Relevant thema

Elk jaar wordt er een thema gekozen dat ertoe doet. Een voorbeeld van zo’n thema is Ruimte voor de Vecht, waarbij Dalfsen, Hardenberg, Ommen en Zwolle de Vecht hebben verbreed, om zo meer mogelijkheden te creëren voor natuur, toerisme, economie, landbouw en leefbaarheid. Het is heel belangrijk om jongeren te betrekken bij het denken over dit soort onderwerpen.

Veel waardering voor de adviseurs

Adviseurs van de Toekomst krijgen veel erkenning voor hun werk. Ze mogen hun plannen presenteren tijdens een grote slotmanifestatie in het provinciehuis, waar ze feedback krijgen van de opdrachtgevers. Maar dat is niet het enige wat ze leren. Ze krijgen ook een opdracht die aansluit bij hun eigen leefwereld en interesses. Ze krijgen de vrijheid om zelf initiatieven en beslissingen te nemen. Ze gaan zelf op onderzoek uit. Spreken met echte experts en ontwikkelen zo een brede, onderzoekende houding.

Delen

Comments are closed.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief