Verlichte trekkerroute Vechtdal: een warme kerstgroet van de boeren

Verlichte trekkerroute Vechtdal: een warme kerstgroet van de boeren

Op woensdag 22 december 2023 kun je in het Vechtdal een bijzonder schouwspel bewonderen: een stoet van mooi versierde en verlichte trekkers die een route rijden langs diverse wooncentra. Dit is een initiatief van Vechtdal Boert Bewust, een organisatie die de verbinding tussen boeren, tuinders en samenleving wil versterken. Met de verlichte trekkerroute willen de boeren de bewoners van het Vechtdal een warme kerstgroet brengen en een lichtpuntje bieden in de donkere tijdens.

Drie routes in drie gemeenten

De verlichte trekkerroute Vechtdal bestaat uit drie routes in de gemeenten Hardenberg, Ommen en Dalfsen. Elke route wordt gereden door ongeveer 25 trekkers, die allemaal op hun eigen manier zijn versierd met lampjes, slingers, kerstbomen en andere decoraties. De routes zijn zo uitgezet dat ze langs verschillende wooncentra komen, waar de bewoners kunnen genieten van het kleurrijke spektakel. De trekkers toeteren, zwaaien en wensen iedereen een fijne kerst toe.

De routes starten om 19.00 uur en duren ongeveer twee uur. De exacte routes worden later bekend gemaakt, maar je kunt ze volgen via de website van Vechtdal Boert Bewust. Wil je zelf meedoen met een versierde trekker? Dat kan, maar je moet je wel van tevoren aanmelden via de website of via één van de volgende e-mailadressen:

  • Voor deelnemers aan de route in Hardenberg: trekkertochthardenbergeo@gmail.com
  • Voor deelnemers aan de route in Ommen: trekkertochtommen@gmail.com
  • Voor deelnemers aan de route in Dalfsen: trekkertochtdalfsen@gmail.com

Een boodschap van verbinding en waardering

De verlichte trekkerroute Vechtdal is meer dan een leuke activiteit. Het is ook een boodschap van verbinding en waardering tussen de boeren en de samenleving. De boeren willen laten zien dat ze trots zijn op hun bedrijf en hun sector en dat ze graag in contact komen met de mensen die hun voedsel eten. Ze willen ook hun waardering uitspreken voor de mensen die in deze moeilijke tijd zorgen voor de kwetsbaren in de samenleving, zoals de zorgmedewerkers, de vrijwilligers en de mantelzorgers.

De verlichte trekkerroute Vechtdal is één van de vele activiteiten die Vechtdal Boert Bewust organiseert om de dialoog tussen boeren, tuinders en samenleving te bevorderen. Vechtdal Boert Bewust is onderdeel van een landelijk netwerk van regionale stichtingen die werken aan een open en eerlijk gesprek over de land- en tuinbouw. zo willen ze meer begrip en vertrouwen creëren tussen de boeren en de burgers.

Mis het niet en geniet mee!

De verlichte trekkerroute Vechtdal is een unieke kans om de boeren in het Vechtdal te ontmoeten en te steunen. Het is ook een mooie gelegenheid om samen met je familie, vrienden of buren te genieten van een gezellige en sfeervolle avond. Dus mis het niet en kom op 22 december naar buiten om de verlichte trekkers te bewonderen. Je kunt ze zien vanaf de straat, vanuit je raam of vanaf je balkon. Vergeet niet om terug te zwaaien en een vrolijke kerstgroet te roepen. Zo maken we er samen een feestje van!

Delen

Comments are closed.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief