Het Groene Oosten: Wandeling met Li An Phoa

Het Groene Oosten: Wandeling met Li An Phoa

Op dinsdag 28 november werd een bijzondere aflevering van Groene Oosten uitgezonden op RTV Oost. In aflevering 4 volgt het inspirerende verhaal van Li An Phoa, de oprichtster van Drinkable Rivers. Li An Phoa zet zich in voor schonere rivieren en wandelde afgelopen zomer langs de Vecht, vanaf de bron in Darfeld, Duitsland, tot aan de monding in Zwolle, een tocht van maar liefst 170 kilometer!

Haar doel was om aandacht te vragen voor een drinkbare Vecht. Tijdens deze indrukwekkende wandeling ging Li An Phoa in gesprek met verschillende mensen langs de rivier, waaronder bewoners, schoolklassen, vissers, boeren en burgemeesters. Ze wilde van hen weten wat de Vecht voor hen betekent en wat ze kunnen doen om bij te dragen aan een schoner en gezonder watermilieu.

Presentator André van der Zee vergezelde haar tijdens een deel van deze buitengewone tocht. Het resultaat van deze ontmoetingen en gesprekken zal te zien zijn in aflevering 4 van Het Groene Oosten op RTV Oost.

In deze aflevering krijg je een unieke inkijk in de reis van Li An Phoa langs de Vecht en ontdek je wat zij heeft geleerd van de mensen die zij onderweg heeft ontmoet. Ook deelt zij haar inzichten en visie op hoe we gezamenlijk kunnen werken aan een schone en drinkbare Vecht.

Bekijk hieronder de promo van aflevering 4 van het Groene Oosten met Li An Phoa:

Delen

Comments are closed.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief