Kinderen helpen de boswachter als koppelranger

Kinderen helpen de boswachter als koppelranger

Op woensdagmiddag 1 november kunnen kinderen vanaf 6 jaar de boswachter helpen in de Koppeltuinen, een natuuractiviteitencentrum in Hardenberg. Ze gaan op ontdekkingstocht naar de verschillende soorten plantenzaden die in deze tijd van het jaar te vinden zijn. Ze leren hoe de zaden zich verspreiden en hoe ze nieuwe planten kunnen laten groeien. Zo worden ze echte koppelrangers.

De activiteit wordt georganiseerd door Staatsbosbeheer in samenwerking met De Koppel, één van de vijf Anjerpunten in het Vechtdal. De Anjerpunten zijn plekken waar je meer te weten kunt komen over de natuur, cultuur en historie van het gebied. De Koppel heeft ook een natuurontdekhoek, een mediatheek, een koppelserre en een koppelwinkel. Er zijn regelmatig exposities, workshops en excursies voor jong en oud.

De activiteit is van 14.00 tot 15.00 uur en is gratis. Er kunnen maximaal 10 kinderen meedoen, dus geef je snel op! Je kunt je aanmelden door te bellen naar 0523 273 388 of te mailen naar info@dekoppel.com. De Koppel is te vinden aan de Vechtstraat 8 in Hardenberg. Voor meer informatie kun je kijken op de website of de Facebookpagina van De Koppel.

Delen

Comments are closed.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief