Ontdek het Vechtpark met een gids op 25 oktober

Ontdek het Vechtpark met een gids op 25 oktober

Op woensdag 25 oktober 2023 kun je samen met een gids van waterschap Vechtstromen en IVN het Vechtpark in Hardenberg verkennen. Het Vechtpark is een bijzonder gebied waar natuur, water en recreatie samenkomen. Je leert meer over de geschiedenis, de functie en de toekomst van de Vecht en het Vechtpark. De excursie is gratis en duurt van 13.30 tot 15.30 uur. Je start bij natuuractiviteitencentrum De Koppel en eindigt daar ook met een kopje koffie of thee.

De Vecht: een levende rivier

De Vecht is één van de weinige rivieren in Nederland die nog vrij mag meanderen. Dat betekent dat de rivier haar eigen loop mag bepalen en dat er ruimte is voor natuurlijke processen. De Vecht is daardoor een levende rivier, die steeds verandert en verrast. De Vecht zorgt ook voor waterveiligheid, waterkwaliteit en waterbeleving in het gebied. Het Waterschap Vechtstromen beheert en beschermt de Vecht en werkt samen met andere partijen aan het verbeteren van de rivier en haar omgeving.

Het Vechtpark: een groene oase

Het Vechtpark is een groene oase in het hart van Hardenberg. Het is een plek waar je kunt genieten van de natuur, het water en de rust. Het Vechtpark bestaat uit verschillende deelgebieden, zoals de uiterwaarden, stadseilandjes, vistrappen en de stadsweiden. In het Vechtpark kun je wandelen, fietsen, varen, vissen, spelen en ontspannen. Het Vechtpark is ook een plek waar je kunt leren over de natuur, het water en de cultuurhistorie van het gebied. Er zijn verschillende informatieborden, kunstwerken en educatieve activiteiten die je meer vertellen over het Vechtpark.

Een leerzame en leuke ervaring

De excursie Vechtpark op 25 oktober is een leerzame en leuke ervaring voor iedereen die meer wil weten over de Vecht en het Vechtpark. Je wordt begeleid door een gids van Waterschap Vechtstromen (Henk van Buuren) en een gids van IVN (Tienes Bouwman). Zij nemen je mee langs de verschillende deelgebieden van het Vechtpark en vertellen je over de bijzonderheden, de uitdagingen en de kansen van het gebied. Je krijgt ook de kans om zelf vragen te stellen en je eigen ervaringen te delen.

De excursie is bedoeld voor volwassenen en is gratis, inclusief koffie en thee. Wil je mee? Meld je dan van tevoren aan bij De Koppel, Vechtstraat 8 te Hardenberg. Telefoonnummer 0523 273 388 of info@dekoppel.com. Aanmelden kan t/m 24 oktober. Minimaal 5 en maximaal 20 deelnemers. Mis deze unieke kans niet en ga mee op ontdekkingstocht door het Vechtpark.

Delen

Comments are closed.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief