Bloembollendag in Tuinen Mien Ruys: een kleurrijk succes

Bloembollendag in Tuinen Mien Ruys: een kleurrijk succes

Op zondag 8 oktober 2023 vond de bloembollendag plaats in de Tuinen van Mien Ruys, één van de meest bijzondere tuinen van Nederland. Het was een dag vol inspiratie, informatie en plezier voor iedereen die van bloembollen en tuinieren houdt. Bezoekers konden biologische bloembollen kopen, rondleidingen volgen en lezingen bijwonen over het gebruik van bollen en knollen in de tuin. Het was een geslaagde dag met veel enthousiaste deelnemers en een prachtig resultaat: een kleurrijke tuin in het voorjaar!

Biologische bloembollen van De Bloemoloog

Eén van de hoogtepunten van de bloembollendag was de verkoop van biologische bloembollen door De Bloemoloog. De Bloemoloog is een specialist in duurzame en chemie-vrije bloembollen en knollen. Hij biedt een groot assortiment aan van verschillende soorten, kleuren en maten. De bloembollen zijn los te verkrijgen, zodat bezoekers zelf hun eigen combinaties kunnen maken en de beste kwaliteit kunnen uitzoeken. De bloembollen zijn verpakt in papieren zakjes, die milieuvriendelijk en herbruikbaar zijn.

De Bloemoloog gaf ook een lezing over de voordelen van biologische bloembollen en de beste manieren om ze te planten en te verzorgen. Daarbij werd uitgelegd hoe biologische bloembollen bijdragen aan een gezonde bodem, een rijke biodiversiteit en een mooier landschap. Ook kon je tips krijgen over hoe je bloembollen kunt combineren met andere planten, hoe je ze kunt beschermen tegen ongedierte en je ze kunt vermeerderen.

Rondleiding door de Tuinen van Mien Ruys

De Tuinen van Mien Ruys zijn een uniek voorbeeld van de Nederlandse tuinarchitectuur. Ze zijn ontworpen door Mien Ruys, één van de meest invloedrijke tuinarchitecten van de 20e eeuw. De tuinen bestaan uit 30 verschillende tuinen, die elk een eigen stijl, sfeer en beplanting hebben. Ze laten de ontwikkeling zien van de tuinontwerpen van Mien Ruys vanaf de jaren 20 tot aan haar dood in 1999.

Tijdens de bloembollendag konden bezoekers genieten van de rondleidingen door de Tuinen van Mien Ruys verzorgd door enthousiaste gidsen. De gidsen vertelden over het ontstaan en de geschiedenis van de tuinen, de ideeën en de experimenten van Mien Ruys en de bijzondere planten en bloemen die er groeien. De gidsen lieten ook zien hoe Mien Ruys gebruik maakte van bollen en knollen in haar tuinontwerpen en hoe ze deze combineerde met andere planten en materialen.

Delen

Comments are closed.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief