Wereldwijde schoonmaakactie in het Vechtdal: World Cleanup Day 2023

Wereldwijde schoonmaakactie in het Vechtdal: World Cleanup Day 2023

Op zaterdag 16 september 2023 kun je samen met miljoenen mensen in 180 landen een bijdrage leveren aan een schone en duurzame planeet. Dit is World Cleanup Day, de dag waarop we ons allemaal inzetten om zwerfafval uit onze omgeving te verwijderen. Ook in het Vechtdal kun je meedoen aan deze geweldige actie voor een mooier en groener Vechtdal.

Zwerfafval: een bedreiging voor mens, dier en natuur

Zwerfafval is een groot probleem voor mens, dier en natuur. Het vervuilt het landschap, bedreigt de biodiversiteit en draagt bij aan de klimaatcrisis. Bovendien kan zwerfafval via rivieren en kanalen in de zee terechtkomen, waar het deel uitmaakt van de plasticsoep. Dit heeft ernstige gevolgen voor het zeeleven en uiteindelijk ook voor onze eigen gezondheid.

Hoe kun je meedoen aan World Cleanup Day in het Vechtdal?

Er zijn verschillende manieren om je aan te sluiten bij de World Cleanup Day in het Vechtdal. Je kunt je eigen opschoonactie organiseren, of je aansluiten bij een bestaande actie in de buurt. Je kunt ook een speciale app gebruiken om zwerfafval in kaart te brengen en te rapporteren. Zo help je mee om het probleem van zwerfafval inzichtelijk te maken en op te lossen.

Wat heb je nodig voor World Cleanup Day?

Om mee te doen aan World Cleanup Day in het Vechtdal heb je niet veel nodig. Het belangrijkste is dat je een goed humeur hebt en zin hebt om het Vechtdal schoon te maken. Verder heb je een paar praktische spullen nodig, zoals handschoenen, een vuilniszak, een grijper en een veiligheidshesje. Je kunt deze spullen zelf meenemen of lenen bij één van de deelnemende organisaties in het Vechtdal.

Doe je mee?

Door mee te doen aan World Cleanup Day in het Vechtdal help je niet alleen om het Vechtdal schoon te houden, maar ook om bewustwording te creëren over het voorkomen van zwerfafval. Want voorkomen is beter dan genezen. Als we allemaal ons steentje bijdragen, kunnen we samen het verschil maken voor een duurzamere toekomst. Bovendien is het ook gewoon leuk en gezellig om samen met anderen het Vechtdal op te ruimen. Dus waar wacht je nog op? Sluit je aan en maak het Vechtdal schoon!

Delen

Comments are closed.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief