Holthone gaat terug in de tijd: zo was de oogstdag 2023

Holthone gaat terug in de tijd: zo was de oogstdag 2023

Het was een dag vol nostalgie en gezelligheid in Holthone. Op zaterdag 29 juli 2023 vond de jaarlijkse Oogstdag plaats naast pannenkoekenboerderij De Ganzenhoeve. Duizenden bezoekers uit de regio en daarbuiten kwamen kijken hoe het boerenleven er vroeger uitzag. De organisatie, die ook het historisch museum in Gramsbergen beheert, had weer een gevarieerd programma samengesteld met voor elk wat wils.

Van landbouwmachines tot zeemansliederen

De dag begon om 11.00 uur met de opening door de burgemeester van Hardenberg, die de vrijwilligers en de sponsors bedankte voor hun inzet en bijdrage. Daarna kon het publiek genieten van de vele activiteiten en demonstraties die op het terrein plaatsvonden.

Zo waren er oude landbouwmachines te zien, die het land bewerkten en het graan dorsten. Ook waren er oldtimer trekkers en oude ambachten zoals touwslaan, klompen maken en manden vlechten.

De kinderen konden zich vermaken met een rondrit met paard en wagen, een springkussen en een knuffelhoek met kleindieren.

Eén van de hoogtepunten van de dag was het optreden van shantykoor De Sjompiesingers, die met hun zeemansliederen de sfeer er goed inbrachten. Ook de houtgestookte veldovens van de Stichting Onstwerder Gaarv’n trokken veel bekijks. De bezoekers konden vers gebakken brood en streekeigen Slatmanskoek kopen, die heerlijk roken en smaakten.

Pannenkoeken en waardering

Uiteraard ontbraken de pannenkoeken niet, die door de medewerkers van De Ganzenhoeve werden gebakken en geserveerd.

De Oogstdag 2023 was een groot succes, dat veel waardering kreeg van de bezoekers en de pers. Het evenement liet zien hoe het leven op het platteland vroeger was en hoe belangrijk het is om die cultuur en traditie te bewaren en te delen.

Tot volgend jaar!

De organisatie bedankt iedereen die heeft meegeholpen of meegeleefd en hoopt iedereen volgend jaar weer te zien op de Oogstdag 2024.

Delen

Comments are closed.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief