De Vechtdaldag 2023: een dag vol water en verbinding

De Vechtdaldag 2023: een dag vol water en verbinding

De Vechtdaldag 2023 was een geslaagde dag! Op 16 juni konden inwoners van het Vechtdal genieten van twaalf leuke en leerzame excursies, georganiseerd door de partners van Ruimte voor de Vecht. Het thema van de dag was waterkwaliteit en internationale samenwerking, twee onderwerpen die nauw verbonden zijn met de Vecht.

Een speciale gast: Li An Phoa

Een speciale gast op de Vechtdaldag was Li An Phoa, de initiatiefneemster van Drinkable Rivers. Zij liep van de bron van de Vecht in Duitsland naar de monding bij Zwolle om aandacht te vragen voor de gezondheid van de rivier. Zij sprak de deelnemers toe tijdens de plenaire aftrap in Gramsbergen, samen met Alwin te Rietstap, de voorzitter van Ruimte voor de Vecht. Li An Phoa vertelde: “Water verbindt ons allemaal, ongeacht grenzen. Het is onze verantwoordelijkheid om ervoor te zorgen dat we stappen maken naar schonere en drinkbare rivieren. Elke stap is er één.”

Ontdek de Vecht op verschillende manieren

Na de lunch gingen de deelnemers op pad voor de excursies. Ze konden kiezen uit verschillende manieren om de Vecht te ontdekken:

  • Te voet, met een wandeling langs de historische plekken en de nieuwe natuur van de Vecht;
  • Per fiets, met een tocht langs de prachtige landschappen en de monumenten van de Vecht;
  • Per boot, met een vaartocht over de kronkelende rivier en de uiterwaarden van de Vecht;
  • Per bus, met een rondrit langs de projecten en de partners van Ruimte voor de Vecht.

Ze kwamen meer te weten over de projecten, de natuur en de cultuur van de Vecht. Ze zagen hoe de rivier meer ruimte krijgt voor waterberging, natuurontwikkeling en recreatie. Ze maakten kennis met de mensen die zich inzetten voor de duurzame ontwikkeling en bekendheid van het Vechtdal.

Een gezellige afsluiting

Aan het eind van de middag kwamen de deelnemers weer samen bij de Mommeriete voor een gezellige borrel. Ze wisselden hun ervaringen uit, maakten nieuwe contacten en genoten van een hapje en een drankje. Ze waren het erover eens dat de Vechtdaldag 2023 een geslaagde dag was. Een dag vol water en verbinding. Een dag om trots te zijn op de Vecht!

Delen

Comments are closed.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief