Start wandeling Li An Phoa ‘Drinkbare Vecht’

Start wandeling Li An Phoa ‘Drinkbare Vecht’

Oprichtster van Drinkable Rivers, Li An Phoa, start vandaag haar wandeling langs de Vecht. Ze zal in totaal 170 kilometer afleggen, van de bron in Duitsland tot aan de monding bij Zwolle. Li An heeft als missie om aandacht te vragen voor de waterkwaliteit van de Vecht en het herstellen van het ecosysteem, zodat we ooit weer uit deze rivier kunnen drinken.

 

De wandeling langs de Vecht is 170 kilometer lang, waarvan ongeveer 60 kilometer in Nederland. De tocht bestaat uit spontane ontmoetingen en gesprekken met allerlei mensen. Iedereen kan bij de wandeling aansluiten. Ook wordt op verschillende locaties langs de Vecht stilgestaan om onderwerpen onder de aandacht te brengen. Dat kan een natuurherstelproject zijn, een goede samenwerking of een knelpunt dat nog moet worden opgelost.

 

Drinkable Rivers

Li An Phoa is een ecoloog en initiator van Drinkable Rivers. Haar missie begon 17 jaar geleden, toen ze een slok nam van een van de weinige drinkbare rivieren ter wereld. Deze ervaring veranderde haar leven en inspireerde haar om op te komen voor de kwaliteit van rivieren.

 

Iedereen kan aansluiten

Tijdens haar wandeling zal Li An in gesprek gaan met verschillende mensen uit het Vechtdal, waaronder bewoners, schoolklassen, ondernemers, vissers, boeren en burgemeesters. Ze wil graag horen wat de Vecht voor hen betekent en wat zij kunnen doen om bij te dragen aan een drinkbare Vecht.  Een goede waterkwaliteit is voor de hele samenleving van belang. Iedereen kan een groter of kleiner steentje bijdragen aan het verbeteren ervan. Daarom is het voor iedereen mogelijk om een stuk mee te wandelen. Wil je meer informatie over de tocht of lijkt het jou leuk om aan te sluiten? www.ruimtevoordevecht.nl/drinkbarevecht .

 

Samenwerking zonder grenzen

Halverwege de wandeling Op 16 juni organiseert Ruimte voor de Vecht de jaarlijkse Vechtdaldag. Aanmelden kan nog via www.aanmeldpagina.com. “De Vechtdaldag biedt bezoekers een unieke kans om meer te leren over het Vechtdal en haar prachtige natuur,” aldus Alwin te Rietstap, voorzitter Ruimte voor de Vecht. “Dit jaar een bijzondere Vechtdaldag. Deze dag valt samen in de wandeling van Li An Phoa. Zij is een enorme inspiratiebron om te streven naar drinkbare rivieren. De Vecht begint in het Duitse Darfeld, slingert over de Nederlandse grens en baant zich zo een weg naar het Zwartewater en het IJsselmeer. “Met de combinatie van de wandeling en de Vechtdaldag onderstrepen we nog eens extra het belang van grensoverschrijdende samenwerking. Alleen samen kunnen we de ambitie van schonere rivieren waarmaken.”

Delen

Comments are closed.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief