Samen voor een drinkbare Vecht

Samen voor een drinkbare Vecht

Tijdens de wandeling Drinkbare Vecht van Li An Phoa wordt er aandacht gevraagd voor schone rivieren. Samen met Ruimte voor de Vecht en de partners van Ruimte voor de Vecht wordt er samengewerkt om de rivier schoner te krijgen in de toekomst.

 

De Vecht drinkbaar over 30 jaar

De Vecht is één van de mooiste rivieren van ons land. Wij willen dat de Vecht over 30 jaar zo schoon is, dat je het water kunt drinken. Help je mee om dát te bereiken?

 

We streven naar een drinkbare Vecht in 2053

Rivieren zijn levende systemen. Alles wat op het land gebeurt, beïnvloedt de gezondheid van onze rivieren. Dat heeft op zijn beurt weer invloed op onze gezondheid. Een drinkbare Vecht heeft drinkbaar rivierwater, maar ook een rijk en gevarieerd dieren- en plantenleven, een gezonde bodem en een prachtig landschap waarvan je kunt genieten.

 

Er zijn meer plannen voor het verbeteren van de waterkwaliteit. Het beeld van een drinkbare Vecht helpt om daarbij tot concrete stappen te komen, ieder vanuit zijn eigen rol.

 

Samen vormen we het Vechtdal

Stap voor stap gaan we met elkaar op weg naar een drinkbare Vecht. We houden telkens voor ogen: wat draagt ons handelen bij aan de kwaliteit van het water, de bodem, biodiversiteit en het landschap van het Vechtdal? Zo versterken we onze leefomgeving en de identiteit en cultuur van het Vechtdal.

 

De Vecht is onderdeel van een groter stelsel, zij begint in Duitsland en stroomt naar de zee. Met iedere stap die we zetten richting een drinkbare Vecht, zorgen we niet alleen voor onze eigen omgeving en gezondheid, maar dragen we ook bij aan de gezondheid van het gehele stroomgebied, de zee en de wereld.

 

We nemen onze verantwoordelijkheid en werken samen aan een drinkbare Vecht in 2053. Doe je mee?

 

 

Door hieronder op verzenden te klikken, teken je de oproep om samen te werken aan een drinkbare Vecht. Bedankt!

     

     

    Delen

    Comments are closed.

    Schrijf je in voor onze nieuwsbrief