Een dag vol excursies rondom Gramsbergen

Een dag vol excursies rondom Gramsbergen

Speciale editie van de jaarlijkse Vechtdaldag ‘Drinkbare Vecht’

HARDENBERG / GRAMSBERGENOp vrijdag 16 juni staat Gramsbergen in het teken van de Vechtdaldag, een jaarlijks terugkerende dag voor inwoners en professionals die zich inzetten voor de Vecht. Dit jaar is Gramsbergen de uitvalsbasis. Tijdens de Vechtdaldag worden bezoekers meegenomen naar dit prachtige deel van de Overijsselse Vecht en worden er maar liefst twaalf excursies aangeboden die allemaal gerelateerd zijn aan projecten over Ruimte voor de Vecht of betrokkenheid bij de natuur. Bovendien is de Vechtdaldag dit jaar onderdeel van de schitterende wandeling van Li An Phoa voor een Drinkbare Vecht.

Ruimte voor de Vecht, een netwerkorganisatie die zich inzet voor de ontwikkeling van het Vechtdal, organiseert jaarlijks de Vechtdaldag. Tijdens deze dag worden diverse projecten in Nederland en Duitsland toegelicht en wordt er meer informatie gegeven over het Vechtdal. Dit jaar staat de dag volledig in het teken van de wandeling van Li An Phoa en de ontwikkelingen rondom rivier de Vecht. Aanmelden is hiervoor noodzakelijk en dit kan via www.aanmeldpagina.com. Deelname is gratis.

Twaalf unieke excursies

Een wandeling door het Vechtrijk gebied, een kanotocht over de Vecht of het ontdekken van de Grensmeander. Na een gezamenlijke aftrap volgt het middagprogramma bij De Mommeriete in Gramsbergen met twaalf verschillende excursies. Daarnaast staat het verhaal van  Li An Phoa op het programma, waarbij zij haar wandeling voor een Drinkbare Vecht toelicht en een presentatie geeft over waterkwaliteit. Ook zijn er excursies naar Vechtrijk Gramsbergen, wandeling over een landgoed, een kanotocht of een mooie wandeling rondom de Grensmeander. Bekijk het volledige programma op www.ruimtevoordevecht.nl/vechtdaldag2023

Samenwerking zonder grenzen

“De Vechtdaldag biedt bezoekers een unieke kans om meer te leren over het Vechtdal en haar prachtige natuur,” aldus Alwin te Rietstap, voorzitter Ruimte voor de Vecht. “Dit jaar een bijzondere Vechtdaldag. Deze dag valt samen in de wandeling van Li An Phoa. Zij is een enorme inspiratiebron om te streven naar drinkbare rivieren. De Vecht begint in het Duitse Darfeld, slingert over de Nederlandse grens en baant zich zo een weg naar het Zwartewater en het IJsselmeer. “Met de combinatie van de wandeling en de Vechtdaldag onderstrepen we nog eens extra het belang van grensoverschrijdende samenwerking. Alleen samen kunnen we de ambitie van schonere rivieren waarmaken.”

AANMELDEN VECHTDALDAG 2023

Inwoners, ondernemers en andere betrokkenen bij het Vechtdal zijn van harte uitgenodigd deel te nemen aan de Vechtdaldag op 16 juni 2023. De ontvangst om 12.15 uur bij de Mommeriete in Gramsbergen. De middag wordt rond 17.00 uur weer afgesloten. Deelname is kosteloos, men kan zich aanmelden via www.aanmeldpagina.com .

 

Delen

Comments are closed.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief