Vechtrijk Gramsbergen van start

Vechtrijk Gramsbergen van start

Regiodeal Brede Welvaart maakt dat er 23 mooie projecten van Ruimte voor de Vecht mede mogelijk worden gemaakt. Vandaag ging er na meer dan 2 jaar lange voorbereidingen de schop in de grond om meer ruimte te maken voor water en biodiversiteit! Vechtrijk Gramsbergen wordt een waterrijk gebied langs de Vecht om te wandelen, fietsen, varen en om de natuur te beleven met behoud voor huidige landbouw.

Met deze nieuwe inrichting langs de Vecht, keert Gramsbergen het gezicht weer naar de rivier. Het eerste deel is een stromende nevengeul in het gebied tussen De Haandrik en de stad Gramsbergen. Het tweede deel is een nieuwe inrichting van het stadsfront dat in het teken staat van beleven, spelen en verblijven. Samen met inwoners is dit plan gemaakt.

De Gemeente Hardenberg en Waterschap Vechtstromen werken hierin nauw samen. Benieuwd? In onderstaande video spraken we met Wim Stegeman Alwin Te Rietstap Martijn Spoolder Marion Geerink en Hanny Kwant.
Tags
Delen

Comments are closed.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief