Terugblik Groene Karavaan in het Vechtdal

Terugblik Groene Karavaan in het Vechtdal

We blikken terug op de twee prachtige weken Groene Karavaan in het Vechtdal. Van 28 januari t/m 11 februari was de Groene Karavaan bezig met tientallen groene activiteiten in het Vechtdal.

De Groene Karavaan wordt georganiseerd door Natuur voor Elkaar. Door samenwerkingen met lokale natuurclubs, zoals in het Vechtdal met natuuractiviteitencentrum de Koppel in Hardenberg en natuurspeeltuin de Ommermars in Ommen, hoopt de Groene Karavaan inwoners van Overijssel nog meer te betrekken bij groene activiteiten in hun omgeving. Het doel van de Groene Karavaan is om lokale natuurclubs en lokale inwoners met elkaar te verbinden aan de hand van inspirerende activiteiten.

Op 28 januari vond de aftrap plaats met het Vechtdal Boomfestival op natuurcamping de Klashorst in Diffelen. Het was een gevarieerd festivalprogramma met onder andere workshops en er werden bomen geplant. De dagen erna vonden nog vele andere groene activiteiten plaats. Het resultaat van de activiteiten was dat de activiteiten zorgden voor nieuwe samenwerkingen, ideeën en nog meer enthousiasme voor de natuur in Overijssel. Het waren twee prachtige weken, waarin nog meer betrokkenheid bij de natuur gecreëerd werd.

Bekijk hieronder de terugblik video!

Delen

Comments are closed.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief