9 februari workshop Natuurinclusief voor agrariërs

landbouw

9 februari workshop Natuurinclusief voor agrariërs

Op donderdag 9 februari organiseren Landschap Overijssel, Natuur en Milieu Overijssel (vanuit de Bijenbeweging Overijssel) en landerije de Bunte een workshop Natuurinclusief. Aan het einde van de workshopdag heb je als agrariër meer duidelijkheid in verdienmodellen voor jou als ondernemer wanneer je zou kiezen voor een meer natuurinclusieve bedrijfsvoering. Oftewel, wat zou jij kunnen toepassen op jouw bedrijf met welk rendement?

In het kort

Voor wie: Agrariërs die meer willen weten over de toepassing van natuurinclusieve landbouw in de eigen bedrijfsvoering
Wanneer: Donderdag 9 februari 2023
Waar: Landerije de Bunte, Geurdsweg 8 te Oele (bij Hengelo)
Tijden: van 09:00 tot 16:00 uur
Aantal deelnemers: max. 20 personen
Kosten: € 15,- excl. btw voor de lunch, het LNV betaalt de rest, incl. uitgebreide koffie/thee

Geef je op!

Landerije de Bunte in Oele

Zowel in praktijkvoorbeelden, discussie met elkaar als in een rondje over bedrijf en gronden laten we voorbeelden zien hoe wij als Landerije de Bunte in het spanningsveld van natuurinclusiviteit en rendement omgaan met alle zekerheden en onzekerheden.
We hebben ervaring. We hebben cijfers. En we kunnen een schets maken van wat mogelijk is. Daarbij kunnen we ook laten zien wat het nog meer oplevert: dat natuur ontwikkelen en behouden ook een gewènst resultaat kan zijn dat bijdraagt aan voldoening in je werk en je kan uitdagen in je vakmanschap en ondernemerschap.

Samen met NMO, LO en Bijenbeweging

Tijdens de workshop zijn ook Ruud Pleune (Natuur en Milieu Overijssel en Bijenbeweging Overijssel) en Annemarie Kamerling (Landschap Overijsel en Bijenbeweging Overijssel) aanwezig. Ruud heeft in de afgelopen jaren uitgebreid onderzoek gedaan naar verschillende verdienmodellen en zal op deze dag die verdienmodellen toelichten. Uiteraard in een interactieve sessie waarbij jullie als deelnemers ook meewerken om alle voor- en nadelen op een rij te zetten. Annemarie is veldadviseur bij Landschap Overijssel en brengt inhoudelijke kennis mee over bijen en streekeigen landschaps- beheer.

Delen

Comments are closed.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief