Eerste aflevering podcast Vechtverhalen

Eerste aflevering podcast Vechtverhalen

Hoe is het om te schaatsen op de Vecht? Dit valt nu te beluisteren in de eerste aflevering van de #podcast Vechtverhalen, waarin inwoners van #Gramsbergen hun ervaringen vertellen. De makers van de podcast, Erben Wennemars uit Dalfsen en Wim Eikelboom uit Zwolle, laten inwoners van het Vechtdal aan het woord over hun liefde voor de rivier.

Tijdens het bezoek aan Gramsbergen ontmoeten ze Dientje Jonkeren-Kwant en haar broer Egbert. Samen halen zij herinneringen op van het zwemmen en schaatsen in en op de Vecht. Tijdens een tochtje met de Vechtezomp in Gramsbergen spreekt Wim Eikelboom de vrijwillige schipper Teun van der Veen. In de komende afleveringen van Vechtverhalen zijn ook de Gramsberger Sjompiesingers te horen met ‘O mooie Vecht’. De podcast hoort bij het recent verschenen boek ‘Kiek in het Vechtdal’, hierin vertelt Wim Eikelboom vijftig verhalen over levend erfgoed langs de Vecht. In het boek komt Gramsbergen ook ruim aan bod.

De podcast is een onderdeel van de serie Rivierverhalen. Beluister de podcast nu online via Spotify, Google podcast en andere bekende podcastplatforms.

Delen

Comments are closed.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief