Leerlingen Agnieten College winnen Adviseurs van de Toekomst

Leerlingen Agnieten College winnen Adviseurs van de Toekomst

Het jongerenadviesbureau Groen Vechtdal van het Ageniten College Nieuwleusen won vandaag de bokaal in het educatieve project Adviseurs van de Toekomst. Zij gaven advies aan MarketingOost over de merkontwikkeling van het Vechtdal. Het adviesbureau sleepte de winst in de wacht met een mooie aanpak voor de marketing. Wethouder Alwin te Rietstap, voorzitter van Ruimte voor de Vecht en tevens voorzitter van de jury van Adviseurs van de Toekomst mocht de prijs aan de leerlingen overhandigen.

Adviseurs van de Toekomst is een samenwerking tussen Natuur en Milieu Overijssel en Ruimte voor de Vecht. Het is een educatief programma om jongeren meer in aanraking te brengen met het Vechtdal en de vraagstukken die er in en rondom de Overijsselse Vecht spelen. Zij vormen hiervoor kleine jongerenadviesbureaus. Vandaag presenteerden zij hun adviezen tijdens het eindevenement in de Statenzaal van de Provincie Overijssel. Leerlingen deden onderzoek, vormden een eigen visie en mening en droegen oplossingen aan. Het jongerenadviesbureau Groen Vechtdal kwam vandaag als winnaar uit de bus. Volgende week donderdag strijden er nog drie klassen voor de felbegeerde bokaal van 2022.

Uitdagende opdrachten
De jury had er een flinke kluif aan om uit alle creatieve oplossingen een winnaar te selecteren. “Het zijn stuk voor stuk verfrissende ideeën”, aldus juryvoorzitter Alwin te Rietstap. “We zagen een enorme betrokkenheid bij dit project en de winst van vandaag is, dat al deze adviezen worden aangeboden aan de opdrachtgevers. Iedereen heeft goed over de opdrachten nagedacht, maar er waren twee adviesbureaus die erbovenuit sprongen door hun creativiteit en wijze van presenteren. “Na korte pitch en een battle met een applausmeter, kwam adviesbureau Groen Vechtdal als winnaar uit de bus. ”

Tien jarig bestaan van Adviseurs van de Toekomst
Adviseurs van de Toekomst is een samenwerking tussen Natuur en Milieu Overijssel en Ruimte voor de Vecht. Binnen het educatieve programma werken overheden, onderwijs en maatschappelijke organisaties samen. Het doel? Kinderen en jongeren meer in aanraking brengen het Vechtdal en de vraagstukken die er in en rondom de Overijsselse Vecht spelen. Al tien jaar gaan leerlingen en studenten uit het voortgezet onderwijs en mbo als adviesbureaus aan de slag met een echte opdracht bij een echte opdrachtgever. Adviseurs van de Toekomst draait sinds 2012 in Overijssel en er hebben al ruim 2500 leerlingen in de loop der jaren aan deelgenomen.

Jury Adviseurs van de Toekomst
Het jurypanel, bestond uit Alwin te Rietstap (gemeente Hardenberg), Bart Jaspers Faijer (gemeente Ommen), Jan Uitslag (gemeente Dalfsen), Wim Stegeman (Waterschap Vechtstromen), Breun Breunissen (Waterschap Drents Overijsselse Delta), Liesbeth Cremers (Landgoed Vilsteren / Soil4U), Rolf Halverhout (MarketingOost), ROVA en Ruud Pleune (Natuur en Milieu Overijssel).

 

Delen

Comments are closed.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief