Beleef de Vecht met je klas

In ‘Beleef je omgeving’ komen leerlingen van groep 5 t/m 8 uit Hardenberg, Ommen, Dalfsen en Zwolle van alles te weten over de Vecht en het Vechtdal. Van natuur tot cultuur en van historie tot heden. Inclusief een vaartocht of fietsspeurtocht door dit unieke gebied. Doet jouw klas of school ook mee?

Beleef de Vecht
Het Vechtdal is een prachtig rivierenlandschap waar natuur, landgoederen en landbouwgronden elkaar afwisselen. De Vecht stroomt van Hardenberg via Ommen en Dalfsen naar Zwolle. Een uniek stukje Nederland om te wonen, werken en recreëren. In het samenwerkingsprogramma Ruimte voor de Vecht werken overheden en andere partijen aan droge voeten en een mooi groen Vechtdal. Voor nu en in de toekomst. De partners van Ruimte voor de Vecht vinden het belangrijk dat kinderen uit het gebied op een actieve manier betrokken zijn bij hun leefomgeving. Daarom bieden zij basisscholen uit Hardenberg, Ommen, Dalfsen en Zwolle kosteloos de educatieve activiteit ‘Beleef je omgeving’ aan. Deelnemen kan tot de herfstvakantie.

Leren en beleven

‘Beleef je omgeving’ bestaat uit opdrachtkaarten waarmee de leerlingen in de klas leren over de cultuur, historie, natuur, landbouw, landschap en recreatie van en in het Vechtdal. Vervolgens gaan ze het veld in! Tijdens een fietsspeurtocht (groep 5 en 6) of een vaartocht (groep 7 en 8) beleven ze de omgeving en verdiepen ze zich verder in het gebied. Een leuk en leerzaam uitje!

Praktische informatie

‘Beleef je omgeving’ is voor groep 5 tot en met 8 van basisscholen uit Hardenberg, Ommen, Dalfsen en Zwolle. Scholen kunnen tot de herfstvakantie (18 oktober) deelnemen. Leerkrachten kunnen zelf kosteloos reserveren bij drie deelnemende rederijen. Ook een online lespakket is beschikbaar. Klik hier voor meer informatie. Heb je vragen? Neem dan contact op met Natuur en Milieu Overijssel (info@natuurenmilieuoverijssel.nl) of Natuuractiviteitencentrum De Koppel (info@dekoppel.com).Download hier de flyer

 

Delen

Comments are closed.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief